Hopp til innholdet

Kontakt: (+47) 38 100 400

18pluss

Gratis Trafikksikkerhetskurs for ungdom mellom 18 og 25 år

Hva er 18pluss

18pluss er et av Agder fylkeskommunes trafikksikkerhetstiltak rettet mot ungdom i Agder. Det er et gratis kurs helt fritt for teori. Få mer kunnskap og bedre ferdigheter i trafikken ved å bruke noen timer hos oss. Ungdom har stor risiko for å havne i trafikkulykker. Det kan DU gjøre noe med.  Bruk 4,5 timer på et gøy og spennende kurs som utfordrer deg i realistiske situasjoner du ikke fikk prøve under opplæring. For deg mellom 18 og 25 år som har førerkort klasse B og bor eller går på skole i Agder.

Unngå ulykker

Vi har alle våre drømmer om livet vårt. Drømmene kan være svært forskjellige, men en ting er sikkert: Drømmen om det gode liv, inneholder ikke en trafikkulykke. Instruktører på kurset er i hovedsak ungdom i samme aldersgruppe som målgruppen for kurset, 18 – 25 år. De får opplæring og skiftes ut når alderen tilsier det. Vi rekrutterer nye instruktører fra deltakere på kursene, kanskje er det noe for deg?

Banekjøring

Banekjøring er gøy, men det er faktisk også veldig lærerikt. Her tester du en moderne bil med alt elektronisk sikkerhetsutstyr mot en typisk ungdomsbil. Tror du det er noen forskjell? Hvordan reagerer du og bilen når uventede hindringer dukker opp? Hvor mye har dekk, føreforhold og fart å si for de utfordringene du møter på veien?

Skadested

Har du opplevd å komme først til et skadested? Hva skal du gjøre når det skjer en ulykke? Det vet du etter kurset! Her er det ingen teori. Du vil få en praktisk og effektiv opplæring i skadesteds-behandling. Hvem er det du oftest kjører sammen med? Hadde det vært fint å kunne redde din beste venn?

Trafoen

I trafoen vandrer du gjennom flere rom med film på alle fire vegger. Du opplever en trafikkulykke på nært hold. I samtalen etterpå blir du med å vurdere hvorfor ulykker skjer, hvilke risikofaktorer som spiller inn og hva du kan bidra med for å redusere sjansen du har for å komme i en ulykke.