Hopp til innholdet

Kontakt: (+47) 38 100 400

Lette klasser

Trafikalt grunnkurs med førstehjelp

Trafikalt grunnkurs med førstehjelp

Obligatorisk teorikurs for deg under 25 år 

Er du under 25 år må gjennomføre trafikalt grunnkurs før du kan begynne å øvelseskjøre privat og med en trafikkskole. Du kan ta dette kurset fra og med du fyller 15 år. 

 Er du over 25 år må du kun delta på kursene Trafikant i mørket, og Førstehjelp (tiltak ved trafikkulykke).  

Trafikalt grunnkurs går over fire kvelder, og inkluderer Førstehjelp. I tillegg må du gjennomføre Trafikant i mørket (mørkekjøring). I den mørke perioden av året, 1.november til 31.mars, avholdes mørkekjøring som regel uken etterpå. I den lyse delen av året, 16.mars til 31. oktober, kan du øvelseskjøre uten Trafikant i mørket – du må da ta dette innen 31.oktober. For å sikre din plass på både trafikalt grunnkurs og mørkekjøring, book gjerne din plass på begge deler samtidig – uansett når på året du tar trafikalt grunnkurs. 

Når du har gjennomført trafikalt grunnkurs hos Ufo Skantraf og mørkekjøring i perioden 1.november – 15.mars vil Statens Vegvesen utstede grunnkursbevis . Dette beviset må du medbringe under kjøring sammen med gyldig legitimasjon med bilde. 

Kontakt oss

"*" obligatorisk felt

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Opplæringsløpet

Innhold i trafikalt grunnkurs

  • Trafikkopplæringen
  • Grunnleggende forståelse for trafikk
  • Mennesket i trafikken
  • Øvingskjøring og kjøreerfaring
  • Førstehjelp
  • Tiltak ved trafikkulykke
  • Mørkekjøringsdemonstrasjon

Da er du fritatt for deler av trafikalt grunnkurs. Førstehjelp og mørkekjøringsdemonstrasjon er obligatorisk. Det er lov å øvelseskjøre, men må gjennomføres før den praktiske prøven.

NB! Ha alltid med legitimasjon når du øvelseskjører

Vi ønsker deg velkommen til å ta kontakt med oss i UfoSkanTraf for mer informasjon om trafikalt grunnkurs!

Personbilguiden

Vi har laget en Guide med ting du bør tenke på når du skal ta førerkort på personbil. Trykk deg videre med knappen under og fyll ut informasjonen for å motta guiden på e-post.