Hopp til innholdet

Kontakt: (+47) 38 100 400

Yrkessjåfør

Grunnutdanning

Velg mellom grunnutdanning innen person eller gods. Dersom du har grunnutdanningen, kan du velge utvidelse av utdanningen.

Bli yrkessjåfør. Landet trenger deg.

Vi har 25 års erfaring i utdannelse av sjåfører, hos oss blir du ivaretatt i hele opplæringsløpet. Vårt mål er å få deg trygg og profesjonell , derfor er vårt motto : Vi utdanner proffene.  

Du velger om du vil ta grunnutdanning for person- eller godstransport. 

Grunnutdanningen skal sikre at du som sjåfør har nødvendig grunnleggende kompetanse og forståelse for å kunne begynne i yrke, og oppfyller de krav og forventninger som stilles til deg som skal inn i transportbransjen. 

For å fullføre kurset må du være ferdig med all obligatorisk opplæring, eller inneha førerkort for den tunge klassen. Det er avsluttende teoriprøve ved Statens vegvesen, ved gjennomført kurs 

Våre kurs er innholdsrike og er godkjent av vegvesen. Kurset kan også finansieres av Lånekassen. Husk at du da må være registrert i våre systemer før du kan søke i Lånekassen. 

Hvilken utdanning skal du velge? 

  • Skal du kjøre persontransport med kjøretøy i klasse D1, D1E, D eller DE, må du gjennomføre grunnutdanning for persontransport. 
  • Skal du kjøre godstransport med kjøretøy i klasse C1, C1E, C eller CE, må du gjennomføre grunnutdanning for godstransport. 
  • Du kan utvide yrkessjåførkompetanse for godstransport til å gjelde for persontransport, eller motsatt, ved å gjennomføre en kompetanseutvidelse.